خشکبار

چه تفاوتی میان پگان و گردو وجود دارد؟

این دو محصول هر دو از خانواده ی آجیل ها هستند و ظاهرشان تقریبا به هم شباهت دارد. بسیاری از مردم از گردو و پگان برای تهیه دسر و میان وعده های خود استفاده های زیادی می کنند. همانطور که می دانید خواص آجیل ها برای مغز و قلب انسان بسیار فراوان اند. در این میان این دو نوع آجیل هم از دارا بودن این خواص بی بهره نیستند و در کاهش ابتلا به بیماری های مزمن موثر واقع می شوند. اما با وجود شباهت های فراوانی که بین این دو محصول وجود دارد، تفاوت های بسیاری هم هستند که باعث استفاده های مختلف از آن ها می شود. شما می توانید با خرید گردو و پگان و قرار دادن آن ها در رژیم غذایی خود از خواص بی نظیرشان بهره مند شوید.

ما در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با خصوصیات و ویژگی‌های هر کدام از این دو محصول آشنا سازیم. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با تفاوت میان این دو آجیل با خشکبار پروینی همراه باشید.

معرفی پگان

  پگان در واقع یکی از انواع آجیل و خشکبار است که دارای بافتی ترد و طعمی نسبتاً شیرین است. این آجیل سرشار از مواد مغذی است، به همین دلیل مصرف آن ارزش زیادی دارد. در بسیاری از مناطق دنیا این آجیل در دسته آجیل‌های لوکس قرار دارد که آن را در تهیه انواع غذا و دسرها مورداستفاده قرار می‌دهند. این خشکبار از درختی به نام شاهین که متعلق به آمریکای شمالی است تولید می‌شود. یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده پگان، مکزیک است و آمریکای شمالی در رده دوم تولید آن قرار دارد. مردم بومی آن مناطق پگان را به‌عنوان یکی از ماده‌های غذایی خودمصرف می‌کردند؛ اما امروزه از سال ۱۸۸۰ تا کنون کشت آن به‌صورت انبوه رایج شده است و به سایر مناطق دنیا هم گسترش‌یافته است. همچنین جالب است بدانید به علت اینکه پگان یک محصول بومی آمریکا است از آن با عنوان گردوی آمریکایی هم‌نام می‌برند. در کشورمان ایران هم در برخی از مناطق مثل جنوب کرمان و دزفول پگان را کشت می‌کنند.

چه تفاوتی بین گردو و پگان وجود دارد؟

باوجوداینکه هر دوی این محصولات از خانواده گردوها هستند؛ اما تفاوت‌هایی هم بین آن‌ها وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

1-از لحاظ ظاهر

پگان یا گردو

هر دوی این محصولات دارای سطوح بالایی از چربی‌های غیراشباع

هستند که وجودشان برای سلامت بدن بسیار ضروری است. پگان به‌عنوان یک منبع غنی از چربی‌های تک غیراشباع به کنترل سطح کلسترول خون و بهبود کارکرد قلب و عروق کمک زیادی می‌کنند. درحالی‌که میزان چربی گردو نسبت به پگان کمتر است. گردو سرشار از چربی‌های غیراشباع چندگانه و امگا ۳ است که وجود این ماده برای عملکرد مغز حیاتی است.

از نظر دارابودن منابع معدنی هم گردو و هم پگان دارای پوسته‌ای قهوه‌ای‌رنگ هستند با این تفاوت که سطح پوست گردو دارای برآمدگی است؛ اما پوست پگان صاف است. علاوه بر این پوستهٔ گردو تقریباً رنگ یکنواختی دارد؛ اما پوستهٔ پگان دارای لکه‌های قهوه‌ای است. مغز پگان ظاهری کشیده‌تر نسبت به گردو دارد.

همچنین رنگ پگان قهوه‌ای تیره است درحالی‌که گردو رنگ روشن‌تری دارد که این مورد تا حد زیادی به منطقه کشت آن هم وابسته است. پگان معمولاً ظاهری منسجم و ثابت دارد درحالی‌که گردو ممکن است طی فرایند رشد تغییراتی داشته باشد.

2-طعم و مزه

همان‌طور که اشاره کردیم پگان به دلیل طعم نسبتاً شیرینی که دارد در صنعت شیرینی‌پزی و تهیه انواع دسرها کاربرد دارد. همچنین این خشکبار به دلیل اینکه منبع غنی از چربی‌های مفید است طعم بسیار لذیذی دارد. اما گردو طعم شیرین ندارد. بافت گردو روغنی و ترد است و از آن در تهیه بسیاری از غذاها و خوراکی‌ها استفاده می‌شود. از طرفی ممکن است برخی گردوها به علت پوسته‌شان رگه‌های تلخی داشته باشند درحالی‌که پگان این‌چنین نیست.

3-مواد مغذی و مفید

همان‌طور که می‌دانید تمامی آجیل‌ها به علت غنی‌بودن از تمامی منابع مفید و ضروری برای بدن بسیار قابل‌توجه هستند. همچنین آجیل‌ها معمولاً بر خلاف چربی بالا قند پایینی دارند. این امر برای افرادی که از فشارخون رنج می‌برند خبر خوبی است!

باتوجه‌به مواردی که در بالا ذکر کردیم می‌توان گفت این دو محصول از نظر غذایی بسیار به هم نزدیک هستند و کالری یکسانی باهم دارند. برای مثال حدوداً در هر اونس گردو ۱۸۵ کالری و در هر اونس پگان ۱۹۶ کالری انرژی نهفته است.

با وجود شباهت‌های بسیاری که میان این دو وجود دارد، جا دارد بگوییم که تفاوت‌هایی هم میان گردو و پگان دیده شده است. زیرا هر ماده‌ای خواص متمایزکننده‌ای برای خود دارد.

این دسته از آجیل‌ها علاوه بر داشتن چربی‌های مفید، به‌عنوان یک منبع مهم و کامل از ویتامین‌ها و مواد معدنی شناخته می‌شوند. گردوها سرشار از اسیدفولیک، منیزیم و ویتامین E هستند. همچنین پگان سرشار از ویتامین‌هایی نظیر  A و  B است که برای بدن بسیار ارزشمند هستند. علاوه بر این پگان حاوی مقدار کافی از فلز مس است که برای ساخت گلبول‌های قرمز بسیار مفیدند.

از طرفی وجود رگه‌های تلخی در گردو به علت وجود ماده‌ای به نام تانن است. تانن‌ها در خوراکی‌هایی مانند شکلات هم یافت می‌شوند و دارای خواص ضدالتهابی و مبارزه با رادیکال‌های آزاد هستند.

4-منابع پروتئینی

پروتئین به‌عنوان یک عامل ضروری و مهم برای بازسازی بافت‌های بدن و تأمین انرژی موردنیاز بدن به شمار می‌رود. وجود این ماده برای ترمیم بافت‌های آسیب‌دیدهٔ بدن و ساخت ماهیچه‌ها بسیار ضروری است. باید توجه داشته باشید که از لحاظ پروتئینی گردو نسبت به پگان در درجه‌ای بالاتر قرار دارد. به‌طوری‌که در هر اونس گردو ۴.۳ گرم پروتئین و در هر اونس پگان ۲.۶ گرم پروتئین وجود دارد.

5-طبخ انواع غذاها با این محصولات

طعم بی‌نظیر این دو آجیل باعث شده تا در دنیای آشپزی جایگاه ویژه‌ای داشته باشند. گردو و پگان هر دو به‌عنوان یک افزودنی خوش‌طعم برای دسرها و خوراکی‌ها به شمارمی روند.

در برخی از مناطق جهان از پگان برای تهیه برخی از سالادها یا در صنایع قنادی استفاده می‌کنند.

در کشورمان ایران مصرف گردو با پنیر به‌عنوان صبحانه‌ای مغذی شناخته می‌شود.

درصورتی‌که از تلخی طعم گردو رنج می‌برید می‌توانید آن‌ها را به مدت ۵ دقیقه در فر قرار دهید. با این کار تا حد زیادی از تلخی آن‌ها کاسته می‌شود.

6-چربی

از پگان و گردو به دلیل اینکه سرشار از چربی هستند برای روغن‌گیری استفاده می‌شود. روغن پگان به علت بافت سبکی که دارد در طبخ انواع غذاها مورداستفاده قرار می‌گیرد درحالی‌که روغن گردو برای پخت‌وپز توصیه نمی‌شود؛ زیرا ممکن است طعم تلخی به غذا بدهد. به دلیل اینکه روغن پگان از گردو کمتر است، قیمت نسبتاً بالاتری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *