شاید بتوان گفت که بهترین پسته در سرتاسر دنیا، از لحاظ کیفیت و طعم عالی فقط در کشورمان ایران در شهری به نام رفسنجان یافت میشود. در بین پستههای تولید شده در این شهر دو نوع آن از همه معروفتر هستند که به نامهای احد آقایی و اکبری مشهور شدهاند. حال سؤال اصلی این است که چه تفاوتی بین پسته اکبری و احمد آقایی وجود دارد؟ برای پاسخ به این سؤال در ادامه مقاله با خشکبار پروینی همراه باشید.
معرفی پسته اکبری
اولین نکته برای معرفی پسته اکبری سایز بزرگ و شکل بلند و بادامی آن است. معمولاً اندازه پستهها همیشه یکدست نیست؛ ولی این پسته به شکل بلند خودش معروف شده است. پسته اکبری یک آجیل محبوب در کشورهای چین و هند است. سایز آن نسبتاً بزرگ است. پوستهٔ این پسته ازیکطرف کاملاً باز و از طرف دیگر نیمهباز است. معمولاً مراکز تولید خشکبار آنها را با روشها و طعمدهندههای متنوعی فراوری میکنند.
همانطور که از نام این محصول مشخص است، این پسته بلندترین نوع آنها محسوب میشود. به دلیل سایز بزرگ و طعم و خواص بینظیرش از سایر پستهها قیمت بالاتری دارد. یکی از مشخصههای ظاهری این نوع پسته این است که عرض سروته آن تقریباً یک اندازه است. علاوه بر این بهعنوان بهترین پستهٔ ایران هم شناخته میشود. مصرف این پسته بسیار آسان بوده و به همین دلیل طرفداران زیادی را به خودش جلب کرده است.
از جمله انواع پسته اکبری به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
پسته خام طبیعی
پسته بوداده
پسته بوداده و نمک
پسته بوداده و نمکزده
پسته بوداده و نمکزده با آهک اضافه شده
ویژگیهای ظاهری پسته اکبری و تفاوت آن با پسته احمد آقایی
رنگ پوستهٔ این احمدآقایی تقریباً سفید مایل به استخوانی است. همچنین این نوع پسته دارای مغز سبز و قرمزرنگی دارند.
پسته اکبری بر خلاف پسته احمد آقایی پوستهای به رنگ کرم تیره دارد. مغز آن به رنگ بنفش، قهوهای و سبز است و از نظر ظاهری اندازهای بسیار بزرگ دارد.
مصرف پسته احمد آقایی در بازارهای یونان و هند بسیار زیاد است به همین دلیل تولید آن امروزه گسترش زیادی یافته است. این نوع پسته در بین انواع مختلف پستهها از رنگ روشنتری برخوردار است. بسیاری از تولیدکنندگان این محصول پس از برداشت آن را زیر نور آفتاب خشک میکنند.
از انواع پستههای احمد آقایی به موارد زیر میتوان اشاره کرد:
- پسته خام طبیعی
- پسته بوداده
- پسته بوداده و نمک
- پسته بوداده و نمکزده
پسته بوداده و نمکزده با آهک اضافه شده
مهمترین تفاوتهای بین پسته اکبری و احمد آقایی
پستههای احمد آقایی در ایران به پستههای لوکس و مجلسی معروف هستند. این پسته در آجیل عید یکی از اجزای اصلی و پای ثابت است.
پسته اکبری بهعنوان یکی از محبوبترین پستهها درجهان به پستهٔ عبداللهی هم شناخته میشود.
هر دو نوع این پستهها تقریباً از نظر ظاهری به هم شبیه هستند؛ اما پسته اکبری کمی بزرگتر است. همچنین پسته اکبری بهقولمعروف خندانتر است. از لحاظ طعم هم هر دو پسته در درجهٔ بالایی از کیفیت قرار دارند. معمولاً از این دو محصول برای پذیرایی در مهمانیهای خاص و اعیاد استفاده زیادی میشود.
از جمله تفاوتهای اصلی پسته اکبری با احمد آقایی رنگ لایه رویی مغز آنها است. در پسته اکبری رنگ روی مغز تقریباً بنفش و قهوهای است درحالیکه در پسته احمد آقایی این رنگ به قرمز تغییر میکند. علاوه بر این در رنگ پوسته خارجی آنها هم تفاوتهایی دیده میشود و پستهٔ اکبری رنگی تیرهتر نسبت به احمد آقایی دارد.
یکی از معایب پسته اکبری این است که نمیتوان هر ساله از آنها برداشت کرد. درحالیکه پسته احمد آقایی چنین نیست. درختان پسته اکبری حتماً باید طی دورهای خاص سرمای زمستان را پشت سر بگذارند در غیر این صورت فرایند تولید در آنها بهدرستی پیش نمیرود.
اگر بخواهیم دررابطهبا میزان صادرات آنها صحبت کنیم باید بگوییم که پسته احمد آقایی بسیار بیشتر از اکبری صادر میشود. پسته اکبری به دو صورت مختلف خام و بوداده به سرتاسر دنیا صادر میشود. این پسته بعد از پستهٔ احمد آقایی حدوداً ۸۰ درصد از نیاز مصرف داخلی را تأمین میکند که این رقم بسیار فوقالعاده است. یکی از آجیلهای معروف و لوکس در کشورهای اروپایی، پسته اکبری نمکی است. از لحاظ قیمت هم پسته اکبری ارزش بالاتری دارد.
سخن پایانی
همانطور که میدانید پسته تولید شده در کشورمان ایران بهعنوان معروفترین پستهها در کل دنیا شناخته شده است. در میان شهرهای مختلف ایران شهر رفسنجان در تولید پسته از همه معروفتر است. این شهر دو نوع پسته احمد آقایی و اکبری را بهصورت انبوه تولید میکند و آن را به کشورهای دیگر در نقاط مختلف دنیا ارسال میکند. ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را خواص و تفاوتهای این دو نوع پسته آشنا سازیم. اگر شما هم قصد خرید پسته مرغوب و باکیفیت را دارید خشکبار پروینی باعرضه بهترین محصولات در خدمت شماست.