آجیل

چه خوراکی هایی سبب تقویت حافظه می شوند؟

معمولاً از گذشته تابه‌حال، از آجیل‌ها و انواع مغزها به‌عنوان تقویت‌کننده‌هایی فوق‌العاده یاد می‌کنند. این خوراکی‌ها بر خلاف ظاهر کوچکی که دارند سرشار از خواص و منابع معدنی هستند که برای تقویت تمام سیستم‌های بدن از جمله سیستم حافظه بسیار سودمند هستند. قراردادن انواع مغزها در رژیم غذایی روزانه شما کمک شایانی به تقویت حافظه و یادگیری خواهد کرد. بااین‌حال در میان انواع آجیل‌ها مصرف برخی از آن‌ها فواید بیشتری برای هوش و حافظه دارند. از طرفی برخی از میوه‌های خشک و خشکبار هم می‌توانند در این امر مؤثر باشند.

ما در این مطلب قصد داریم تا بسیاری از سؤالات شما را دررابطه‌با انواع خوراکی‌های مفید برای تقویت حافظه پاسخ دهیم. پس اگر به دنبال خوراکی مناسبی برای تقویت حافظه خود هستید در ادامه با ما همراه باشید.

چرا آجیل یک پیشنهاد عالی برای تقویت حافظه است؟

حاوی مواد معدنی

آجیل‌ها همیشه به‌عنوان منبع همان‌طور که در بالا اشاره کردیم مصرف آجیل به‌عنوان یک ماده مغذی برای تقویت هوش از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف مغزها هم از گذشته چه برای کودکان و بزرگسالان و چه برای سالمندان بسیار توصیه شده است. پیش از آن که به بحث دربارهٔ بهترین آجیل برای تقویت حافظه بپردازیم خوب است نگاهی به این موضوع بی اندازیم که اصلاً فایدهٔ آجیل برای مغز انسان چیست؟ این خواص به‌طورکلی به‌صورت زیر بسته‌بندی می‌شوند:

حاوی مواد مغذی فراوان و اسیدهای چرب غیراشباع

بدن انسان برای کارایی بهتر خود نیاز به منبع مفید از جمله چربی‌های سالم نیاز دارد. برخی از این چربی‌های سالم به شرح زیرند:

اسید اولئیک

امگا ۳ (آلفا لینولنیک اسید)

دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)

حال سؤال اصلی این است که این اسیدهای چرب چه فایده‌ای برای مغز دارند. در واقع این اسیدها نه‌تنها رشد سلول‌های مغز را تقویت می‌کنند؛ بلکه فوایدی مثل تقویت حافظه، افزایش تمرکز و تفکر عمیق و بهتر را به دنبال دارند.

دارابودن مواد مغذی ای که بدن به‌تنهایی قادر به ساخت آن‌ها نیست

این مورد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین خواص آجیل‌ها است. بدن ما قادر به ساخت بسیاری از اسیدهای چرب نیست و تنها راه تأمین آن مصارف تغذیه‌ای است. مصرف آجیل برای تأمین این مواد مغذی در سلامت بدن انسان در تمامی سنین امری بسیار ضروری و مهم است.

پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اعصاب

علاوه بر اسید هی ضروری بدن و مواد معدنی موردنیاز بدن، آجیل‌ها سرشار از مواد و مولکول‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی هستند که از جمله آن‌ها فیتوکمیمال ها و ویتامین E هستند. این مواد برای پیشگیری از بیماری های آلزایمر، پارکینسون و هانتینگتون بسیار ضروری‌اند.

این بیماری‌ها تأثیرات بسیار بدی روی روند زندگی افراد بر جای می‌گذارند. پس بهتر است برای جلوگیری از آن‌ها مصرف آجیل را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

افزایش کارایی و عملکرد بدن در انجام کارهای روزانه

خوردن آجیل به نوبه خود موجب تقویت حافظه و هوش انسان شده و این امر تأثیر بسزایی روی کیفیت زندگی فرد دارد. تمامی انسان‌ها در زندگی خود نیازمند تصمیم‌گیری‌های دقیق، یادگیری، برنامه‌ریزی خوب و مدیریت امور شناختی هستند. برای این اهداف انسان نیاز به داشتن حافظه‌ای قوی است که داشتن چنین حافظه‌ای نیازمند تقویت آن با رژیم غذایی مناسب است. آجیل چهارمغز گزینه‌ای مناسب برای تقویت حافظه انسان است.

مصرف اجیل و حافظه

معرفی بهترین آجیل‌ها برای تقویت حافظه

در بین انواع مختلف آجیل برخی از آن‌ها از خواص بیشتری برخوردار هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

گردو

همان‌طور که از ظاهر این خشکبار پیداست مصرف آن برای سلامت و تقویت مغز بسیار ارزشمند است. مغز گردو به‌عنوان یکی از آجیل‌های مهم برای تقویت هوش و حافظه است. این میوه حاوی مقدار زیادی از اسیدهای چرب مفید است که امگا ۳ زیادی را به بدن می‌رسانند. تحقیقات نشان داده‌اند که وجود این ماده سبب بهبود کارایی مغز و عملکرد شناختی فرد شده و کمک زیادی به جلوگیری از مشکلات حافظه می‌کند. گردو علاوه بر تقویت حافظه باعث کاهش اضطراب هم می‌شود. همچنین این نوع آجیل چربی خون را تنظیم می‌کند و برای زنان باردار هم یک تغذیه مفید است چرا که به رشد مغز جنین کودک زیادی می‌کند.

بادام‌زمینی

این مغز سرشار از ماده معدنی مهمی به نام نیاسین است که به‌عنوان ویتامین B۳ شناخته می‌شود و نقش بسیار مهمی در رشد و تقویت نورون‌های سیستم اعصاب ایفا می‌کند. ترکیبات موجود در بادام‌زمینی برای پیشگیری و درمان اختلالات عصبی بسیار مؤثر واقع شده‌اند.

شاید برای شما سؤال باشد مصرف چه مقدار بادام‌زمینی برای ما مناسب است؟

باید گفت که نیاز به نیاسین در مردان و زنان به ترتیب از ۱۴ تا ۱۶ میلی‌گرم در روز است؛ بنابراین به طور تقریبی مصرف ۱۲۴ گرم بادام‌زمینی در روز برای تأمین نیاسین مفید است.

بادام

مقدار ویتامین E موجود در بادام بسیار فوق‌العاده است. به‌طوری‌که در هر ۱۰۰ گرم بادام حدود ۲۴ میلی‌گرم ویتامین E  موجود است. مصرف بادام در تقویت توانایی‌های کلامی، محافظت از حافظه و عملکردهای شناختی بسیار مؤثر است. شما می‌توانید بادام را به‌صورت خام یا بوداده و حتی در انواع دسرها و غذاها مصرف کنید. همچنین مصرف بادام به دلیل وجود اسیدفولیک در آن برای زنان باردار بسیار سودمند است؛ زیرا باعث پیشگیری از نقایص مادرزادی می‌شود.

فندق

مغز فندق به دلیل اینکه سرشار از ویتامین E ، منگنز، فولات و چربی‌های سالم است بسیار موردتوجه است. تیامین به‌عنوان یک ماده معدنی مفید موجود در فندق، به‌عنوان ویتامین عصبی شناخته می‌شود که هم برای عملکرد مغز و هم برای بهبود کارکرد مغز بسیار مفیدند. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که ویتامین  E موجود در فندق باعث جلوگیری از زوال عقل و بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون می‌شود. علاوه بر اینها فندق به نوبه خود در کاهش افسردگی هم بسیار مفید است.

بادام‌هندی

بادام‌هندی یکی دیگر از مغزهایی است که نقش مؤثری در سلامت مغز انسان ایفا می‌کند. همان‌طور که اشاره کردیم مغز انسان به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های بدن برای بهبود عملکرد خود به اسیدهای چرب نیاز دارد؛ اما خود به‌تنهایی قادر به تولید آن نیست و باید این اسیدها را از طریق رژیم غذایی تأمین کند. بادام‌هندی سرشار از این چربی‌های مفید است. شما می‌توانید با مصرف متعادل بادام‌هندی حافظه خود را به میزان قابل‌توجهی تقویت کنید. چربی موجود در بادام‌هندی می‌تواند در جلوگیری از التهابات نیز مؤثر واقع شود.

تخمه آفتاب‌گردان

این تنقلات به‌عنوان یکی از پرطرف‌دارترین خوراکی‌ها در بین ایران و سرتاسر جهان شناخته می‌شود. تخمه آفتاب‌گردان علاوه بر طعم و مزهٔ لذیذی که دارد سرشار از خواص و فوایدی برای بدن از جمله

سیستم حافظه است. این مغز سرشار از ویتامین e است به‌طوری‌که می‌توان ۸۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین e را از طریق این تخمه برآورده کرد. همچنین این ماده سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های ضروری است که از سلول‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتو حفاظت می‌کند.

علاوه بر اینها این آجیل حاوی مقدار زیادی از منابع معدنی مانند فولات، منیزیم، پروتئین و ویتامین‌های e  و b۶ است که وجود این مواد باعث محافظت از سلامت مغز می‌شوند. همچنین سلنیوم موجود در تخمه آفتاب‌گردان باعث تحکیم عملکرد حافظه می‌شود.

تخمه‌کدو

این نوع تخمه یکی از خوش‌طعم‌ترین اجزای آجیل است که طرف‌داران زیادی را دور خود جمع کرده است. تخمه‌کدو سرشار از منیزیم، روی، مس و آهن است که این مواد برای سلامت و کارکرد هرچه بهتر مغز اهمیت فراوانی دارند. مقادیر کم منیزیم می‌تواند به نوبه خود باعث آلزایمر و فراموشی زودرس شود. تقریباً ۵۰ درصد مردم دارای کمبود منیزیم هستند. توصیه بسیاری از متخصصان تغذیه جبران آن از طریق رژیم غذایی است. تخمه‌کدو به‌عنوان منبع غنی و کامل از منیزیم یک انتخاب فوق‌العاده است.

خواص داروهای گیاهی برای تقویت حافظه

تحقیقات نشان داده‌اند که برخی دم‌نوش‌ها و داروهای گیاهی می‌توانند تأثیر به سزایی روی افزایش عملکرد حافظه داشته باشند که با مصرف آن‌ها می‌توان از زوال عقلی زودرس به طور قابل‌توجهی پیشگیری کرد. ترکیبات موجود در این داروهای گیاهی برای تقویت سلول‌های مغز بسیار کارآمد هستند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره‌ای خواهیم کرد:

کندر

از گذشته تابه‌حال از کندر به‌عنوان یک تقویت‌کننده عالی برای هوش یاد می‌کنند. استرس و اضطراب به‌عنوان یک عامل تهدیدکننده برای سلامت حافظه به شمار می‌روند. التهاب ماده خاکستری مغز همچنین زوال عقلی زودرس را در پی دارد. استرس به‌عنوان یک عامل مخرب در نتیجه تجمع رادیکال‌های آزاد و تخریب سلول‌های آن پدید می‌آید. خوشبختانه کندر یک پیشنهاد عالی برای جلوگیری از این مشکلات است. این گیاه به دلیل ترکیبات خود و وجود آنتی‌اکسیدان‌های قوی در مهار چنین مشکلاتی بسیار مفید است. همچنین با فعال‌کردن سلول‌های خاکستری در مغز باعث پیشگیری از زوال عقل می‌شود.

زنجبیل

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد زنجبیل نیز یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان است. عصارهٔ این گیاه غنی از موادی است که برای سلامت مغز شگفت‌انگیز عمل می‌کنند.

همچنین مهم‌ترین اثر زنجبیل برای تقویت هوش و تمرکز، افزایش متابولیسم سلول‌های خاکستری و در نتیجه فعال نگه‌داشتن چرخه سلامتی آن‌هاست.

مریم‌گلی

ترکیبات موجود در این گیاه نظیر سینئول و تیون از تخریب آنزیم‌های مغز جلوگیری می‌کنند. همچنین برگ‌های این گیاه سرشار از منابع آنتی‌اکسیدانی است که برای سلامت مغز ضروری‌اند. اگر به دنبال یک دم‌نوش عالی برای تقویت حافظه هستید دم‌نوش مریم‌گلی بهترین گزینه است.

میوه‌های مفید برای تقویت حافظه

علاوه بر بسیاری از آجیل‌ها و مغزها از خواص برخی میوه‌ها برای تقویت حافظه هم نباید غافل شد. ما در ادامه به برخی از آنها اشاره‌ای کوتاه می‌کنیم:

بلوبری

این میوهٔ خوش‌طعم سرشار از آنتی‌اکسیدان است که از پیری زودرس جلوگیری کرده و زوال عقل را به تأخیر می‌اندازد. همچنین وجود آنتوسیانین و سایر فلانوئید ها در بلوبری باعث تقویت عملکرد مغز می شود.

انگور

این میوه سرشار از رسورترول است که به عنوان یک منبع غنی از منابع مفید برای حافظه به‌حساب می‌آید. علاوه بر این انگور سرشار از ماده‌ای به نام پلی‌فنول است که یک آنتی‌اکسیدان قوی برای هوش و حافظه به‌حساب می‌آید. همچنین خشکبار این میوه که همان کشمش نام دارد خواص بسیار زیادی را برای حافظه در پی دارد.

هندوانه

هندوانه یکی از میوه‌های خوشمزه و پرطرف‌دار در بین ایرانیان است. این میوه به دلیل داشتن آب فراوان برای سلامت مغز بسیار حائز اهمیت است. همچنین ترکیبات موجود در هندوانه از خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی برخوردار هستند. به این دلیل که کم‌آبی خفیف در بدن انسان می‌تواند باعث آسیب رسیدن به سیستم حافظه بشود مصرف هندوانه بسیار توصیه می‌شود.

آووکادو

این میوه به‌عنوان یک میوهٔ خاص و لاکچری سرشار از چربی‌های غیراشباع است که با مصرف متعادل آن می‌توان سطح کلسترول خون را بهبود بخشید و به‌سلامت مغز کمک کرد.

چه خوراکی‌هایی برای قبل امتحان مناسب هستند؟

معمولاً اکثر افراد به دنبال یافتن خوراکی‌ها و مغزهایی هستند تا سلامت حافظهٔ خود و فرزندانشان را تأمین کنند. تقویت از طریق تغذیه مناسب یک روش خوب برای افزایش هوش و قدرت تمرکز در افراد

است. همان‌طور که برخی از خوراکی‌ها اثرات بدی روی حافظه و تحکیم آن دارند برعکس برخی از آن‌ها هم برای افزایش قدرت تمرکز بسیار مفید و ارزشمند هستند. اگر شما هم به دنبال خوراکی‌های مناسب شب امتحان می‌گردید در ادامه مطلب با خشکبار پروینی همراه باشید.

  • ماهی به‌عنوان منبع غنی امگا ۳

چربی موجود در ماهی همیشه به‌عنوان یک ماده مفید برای تقویت مغز به شمار می‌رود. امگا ۳ موجود در ماهی راهی فوق‌العاده برای افزایش هوشیاری و ظرفیت مغز است. البته بهترین امگا ۳ در ماهی‌های روغنی و آب سرد یافت می‌شود. همچنین اگر به دنبال تغذیه‌ای گیاهی برای شب امتحان هستید، دانه کتان و شاهدانه هم گزینه‌های خوبی هستند.

  • میوه‌ها و سبزی‌های تیره‌رنگ

تحقیقات نشان داده‌اند که هرچه رنگ طبیعی میوه‌ها و سبزی‌ها تیره‌تر باشد برای سلامتی مفیدتر است. شاید این موضوع دررابطه‌با همهٔ میوه‌ها صدق نکند؛ اما معمولاً این میوه‌ها و سبزی‌ها از آنتی‌اکسیدان بیشتری برخوردارند. همان‌طور که بارها اشاره کردیم وجود آنتی‌اکسیدان سبب جلوگیری از پیری زودرس خواهد شد. به دانش‌آموزان توصیه می‌شود در چند شب قبل از امتحان از سبزیجاتی با رنگ‌های تیره استفاده کنند چرا که باعث پیشگیری از فراموشی اطلاعات می‌شوند.

  • کربوهیدرات های پیچیده

جالب است بدانید که مغز برای سوخت‌وساز و فعالیت‌های خود از قند استفاده می‌کند. قندهای مصنوعی نظیر قند موجود در شکلات‌ها و نوشابه‌ها خیلی سریع از بین می‌روند و فقط اثرات زیان‌بار از خود برجامی گذارد. به این دلیل خوراکی‌هایی که شیرینی طبیعی دارند سرشار از کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که برای مغز ما بسیار مفیدند. مغز انسان دوبرابر دیگر سلول‌های بدن به انرژی نیاز دارد. بهترین منبع تأمین این انرژی کربوهیدرات‌های پیچیده هستند که در زیر به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

غلاتی نظیر جو دو سر و بلغور

میوه های تازه و سبزی‌های مختلف

انواع حبوبات به‌خصوص لوبیا

  • پروتئین

دانش آموزان در شب امتحان به پروتئین بالایی نیاز دارند چراکه انرژی آنان را تا حد زیادی تضمین می‌کند و در نتیجه باعث یادگیری بهتر می‌شود؛ بنابراین خوردن آجیل‌های پروتئینی بسیار ارزشمند است. علاوه بر انواع مغزیجات برخی از خوراکی ها نیز منبع غنی از پروتئین هستند که از جمله آن‌ها سفیده تخم‌مرغ، گوشت بوقلمون، سویا، شیر و… هستند.

  • آب
  • شاید خیلی ساده به نظر برسد؛ اما خوردن آب برای تقویت حافظه خواص عجیبی دارد. به همان میزان که خوردن تغذیه در افزایش قدرت حافظه تأثیر دارد مصرف آب هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

    مصرف آب کافی باعث کاهش استرس و اضطراب و تقویت تمرکز خواهد شد.

  • سخن پایانی

    در کنار تمامی خواص و فوایدی که از خوراکی‌های مختلف برای شما ذکر کردیم جا دارد بگوییم که مصرف هر ماده غذایی باید در حد تعادل باشد چراکه مصرف بیش از حد آن می‌تواند برای بدن مضر باشد. امیدواریم توانسته باشیم حق مطلب را به‌خوبی ادا کرده و شما را تا حدودی با خواص آجیل‌ها و دیگر تغذیه‌ها برای تقویت حافظه آشنا کرده باشیم. شما می‌توانید برای خرید انواع مغزها و آجیل باکیفیت از طریق خشکبار پروینی اقدام کنید. در صورت وجود هر گونه سؤال یا نیاز به اطلاعات بیشتر با شماره‌های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *