تخمه

تشخیص تخمه با کیفیت از تخمه نامرغوب

تشخیص تخمه تازه و با کیفیت از تخمه نامرغوب بسیار مهم است. همان‌طور که می‌دانید خواص بی‌نظیر تخمه آفتاب‌گردان برای سلامتی ثابت شده است. این نوع مغزها حاوی مقادیر زیادی از ویتامین‌ها، مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان هستند. تخمه‌ها هم مانند هر محصول دیگری در صورت فاسد و کهنه بودن می‌توانند برای سلامتی مضراتی به دنبال داشته باشند. راه‌های بسیار زیادی برای تشخیص تخمه مرغوب وجود دارد که در ادامه قصد داریم شما را با آن‌ها آشنا سازیم. این روش‌ها به شما در خریدن محصول باکیفیت یاری می‌دهند.
اگر قصد خرید تخمه عمده را دارید و به دنبال راه‌هایی برای تشخیص تخمه باکیفیت هستید در ادامه این مطلب با خشکبار پروینی همراه باشید.

مصرف تخمه آفتاب‌گردان نامرغوب چه معایبی دارد؟

تخمه آفتاب‌گردان از خواص بسیار زیادی برای بدن برخوردار است؛ اما اگر محصول بی‌کیفیت مصرف کنید نه‌تنها خواصی به بدن شما نمی‌رسد؛ بلکه باعث مشکلات بسیاری خواهد شد. تخمه آفتاب‌گردان هم مانند دیگر آجیل‌ها بعد از تمام‌شدن تاریخ انقضایش، فاسد شده و کیفیت و طعم خود را از دست می‌دهد. یکی از دلایل کهنه شدن و ترشیدگی آن‌ها نگهداری در انبارهای نامناسب و غیربهداشتی است. مصرف چنین تخمه‌های بیماری‌های گوارشی را به دنبال دارند. همچنین می‌تواند باعث مسمومیت شده و سلامت معده را به خطر بی اندازد که این امر موجب حالت تهوع، سوءهاضمه، استفراغ و دیگر مشکلات گوارشی می‌شود.

چه راه‌هایی برای تشخیص تخمه آفتاب‌گردان خوب از بد وجود دارد؟

همان‌طور که در بالا ذکر کردیم راه‌های متعددی برای تشخیص تخمه باکیفیت وجود دارند که در ادامه مطلب به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. بوی کهنگی و ترشیدگی که سبب مزه نامطبوع تخمه می شود :

 یکی از بارزترین نشانه‌ها و شاید مهم‌ترین آن‌ها بوی کهنگی تخمه آفتاب‌گردان‌ها است. زمانی که این تخمه‌ها در معرض رطوبت و نور شدید باشند ترکیبات تشکیل‌دهنده تخمه اکسید شده و باعث کپک‌زدگی و ایجاد بوی بد می‌شود. خوردن تخمه‌ها عوارض جسمی چندان زیادی ندارد؛ اما طعم آن‌ها آن‌قدر بد است که نمی‌توان آن‌ها را مورد مصرف قرارداد.
هرچند که بوکردن تخمه‌ها مهم‌ترین روش تشخیص کیفیت آن‌هاست اما نمی‌توان به‌راحتی آن را تشخیص داد؛ چراکه برخی از فروشندگان برای فروش بیشتر کهنگی محصولات خود را در زیر طعم‌دهنده‌های مختلف پنهان می‌کنند. تست مزهٔ آن‌ها یک روش مطمئن و خوب برای تشخیص کیفیت محصول است. اگر تخمه‌ای طعم تلخ یا ترش داشت نشان از خرابی و فاسد بودن آن است. تلخ بودن طعم تخمه آفتاب‌گردان نشانه‌ای از تجمع باکتری‌هاست. این اتفاق معمولاً به دلیل نگهداری نامناسب اتفاق می‌افتد.

  1. رطوبت و ایجاد کپک

زمانی که پوست آفتاب‌گردان در معرض رطوبت و هوای نامناسب قرار بگیرد به‌تدریج باعث به‌وجودآمدن کپک می‌شود. شدت تکثیر کپک به حدی زیاد است که حتی در یک دقیقه مقدار زیادی کپک تولید می‌شود حتی اگر قابل‌دیدن با چشم نباشد. به همین دلیل اگر در حجم انبوهی از تخمه‌ها فقط مقدار کمی از آن‌ها کپک بزنند تمامی آن‌ها در خطر هستند. برای تشخیص کپک می‌توان تخمه‌ها را بو کرد یا از روی ظاهر آنان این تشخیص را داد. در این زمان تخمه‌ها تا حدودی تغییر رنگ می‌دهد و پوستهٔ آن به دلیل رطوبت نرم می‌شود.

علاوه بر اینها ممکن است این کپک‌زدگی از طریق بوکردن تخمه‌ها مشخص نباشد. پس باید قبل از خرید از مکان نگهداری آن‌ها اطمینان حاصل کنید. چرا که افزایش رطوبت و هوای نامناسب باعث ایجاد کپک می‌شود و می‌تواند تمامی محصولات را دچار خرابی و فساد کند.

  1. وجود حشرات

این نوع تخمه‌ها به دلیل طعم عالی که دارند حتی ممکن است مورد حملهٔ حشرات هم قرار بگیرند؛ بنابراین وجود هرگونه تار یا سوراخ روی تخمه‌ها نشان از فاسد یا کرم‌خوردگی دارد و باید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید. زیرا آن‌ها آلوده به باکتری‌ها و میکروب‌های حشرات هستند. این مسئله آن‌قدر مهم است که اگر در یک بسته‌بندی فقط چند حشره را مشاهده کردید باید کل آن را دور بریزید. زیرا این امر نشانه‌ای از خرابی و فاسدشدن تخمه‌هاست.

  1. گذشتن تاریخ انقضای تخمه‌ها

درصورتی‌که از تخمه‌های بسته‌بندی‌شده و کارخانه‌ای خرید کردید حتماً به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید. هرچه از زمان تولید یک محصول بگذرد از کیفیت آن کاسته خواهد شد. در بسیاری از اوقات مغزها از نظر ظاهری سالم هستند؛ اما اگر نشانه‌ای از کپک‌زدگی یا گردوخاک را مشاهده کردید از مصرف آن‌ها اجتناب کنید.

روش‌هایی برای نگهداری سالم از تخمه‌ها

 این محصول هم مانند هر خشکبار دیگری بعد از گذشت مدتی دچار کهنگی می‌شود و از ارزش غذایی و کیفیت آن کاسته می‌شود. نگهداری مناسب تخمه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا این امر رابطه مهمی با خواص تخمه دارد. در زیر به برخی از نکات مهم جهت نگهداری آن‌ها اشاره کرده‌ایم. در ادامه با خشکبار پروینی همراه باشید.

  • خرید تخمه‌های تازه

اولین نکتهٔ قابل‌توجه در این زمینه خرید از مراکز معتبر و محصولی باکیفیت و تازه است. به این منظور حتماً به تاریخ تولید و مکان نگهداری آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشید. اهمیت این موضوع بسیار زیاد است؛ چراکه تخمه‌های نامرغوب و کهنه از طعم و خواصی برخوردار نیستند.

  • بسته‌بندی مناسب و بهداشتی

بسته‌بندی محصول به‌طوری‌که کاملاً خشک و بدون رطوبت باشد از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین بسته‌بندی به طریقی که محصول در معرض هوا نباشد بسیار ضروری است. بهتر است برای بسته‌بندی خشکبار و آجیل از ظروف پلاستیکی استفاده نشود. بسته‌بندی مناسب و اصولی نه‌تنها باعث نگهداری از محصول در برابر رطوبت می‌شود؛ بلکه مانع از ورود حشرات به داخل آن می‌شود. همچنین عطروطعم محصول به‌خوبی حفظ می‌شود.

  • خارج‌کردن هوای اضافی از بسته‌بندی

هنگام بسته‌بندی محصول ممکن است هوای اضافی وارد بسته‌بندی بشود که این برای سلامت تخمه‌ها مضر است. باید دقت داشته باشید تا جایی که امکان دارد هوای اضافی را از آن خارج کنید. تا جایی که می‌شود باید ظرف یا کیسه‌ای که در آن تخمه‌ها را قرار می‌دهید پر باشد که جای هوای اضافی باقی نماند. هرچه هوای کتری داخل بسته باشد دوام و کیفیت محصولات بیشتر می‌شود.

  • قراردادن دانه‌ها در جای خشک و خنک

همان‌طور که می‌دانید گرمای طولانی و رطوبت بیش از حد از کیفیت محصول می‌کاهد؛ بنابراین توصیه می‌شود تخمه‌ها در یخچال یا انبارهای خنک نگهداری کنید. با اینکه انبار گزینه مناسبی برای نگهداری خشکبار است؛ اما توصیه می‌شود از خشک‌بودن آن مکان اطمینان حاصل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *